Това ще промени живота ви

Послушайте експертите и…сърцето си

Някои хора изпитват удовлетворение само от това, че са спасили от клетка бездомно животно. Много често не осъзнават, че това не е достатъчно. За съжаление в такива случаи се оказва, че след краткия шанс, който е имало, кучето отново е изоставено. 

Затова не правете тази крачка, ако не сте готови да промените начина си на живот. Кучето се нуждае от много любов, грижи, допълнително ветеринарно внимание и обучение. Отделете време, достатъчно време, за да премислите всички варианти. Това не трябва да е импулсивно решение. 

Ако сте изпълнили тези съвети и сте готови да делите дивана, леглото и вниманието си с домашен любимец, преминете към следващата стъпка.

Копнеете да се върнете у дома и да ви посрещне щастливо махаща опашка. Това е страхотно, но преди да се разходите до приюта прочетете съветите на експертите. 

Преди да се влюбите в сладката муцунка си направете равносметка как живеете и какво искате от домашния любимец:

  • Искам ли приятел за игра и гушкане
  • Ще мога ли да променя ежедневието си
  • Мога ли да му осигуря два пъти на ден храна, прясна вода и разходки
  • Ще успея ли да го науча на хигиенни навици
  • Ще го обичам ли като член на семейството

Осъзнаването на основните нужди на вашия домашен любимец от здравни грижи е ключово преди да го приемете. Изберете ветеринар и направете поне една консултация предварително. Медицинските разходи може да са скъпи, затова е добре да имате ясна представа за цените. 

Осиновяването на куче ще ви донесе много радост и щастие в дома ви, но не очаквайте да изградите моментална връзка. Промяната стресира животните и е нормално да има по-различно поведение от това в приюта. Обичайно е кучето да се изнерви в началото. Бъдете търпеливи, наблюдавайте го, показвайте любов и то ще се успокои. Ако живеете в къща с двор вземете предпазни мерки, защото кучето още не е приело, че това е новият му дом и може да избяга.

Разходите   

Ежедневно трябва да осигурявате специална храна, съобразена с теглото и породата на кучето. Разхода за това варира между 40 и 100 лв. на месец. Това ще ви излезе безплатно, ако го храните с остатъците от вашата храна. Не го правете! 

Цените за общ клиничен преглед са около 15 лв., ваксина 30 лв. Що се отнася до изненадващите медицински сметки, които неизбежно ще изскочат е трудно да се каже каква сума ще похарчите. 

Най-важното  

Има много неща, които са свързани с планиране на кученце, но основното и най-приятно е : Давате щастлив и сигурен дом на домашен любимец и в замяна получавате безгранична любов.  

Как да помогнете на детето си да избере професия

Как да помогнете на детето си да избере професия

Изборът на професия за повечето ученици е доста трудно решение. Често децата следват пътя си под влияние на приятели, за да бъдат заедно или просто, защото повечето избират тази професия. Може би затова в България има близо 40 000 студенти по икономика, от които по...

Ефектът на Дънинг-Крюгер: Самочувствието на глупака

Ефектът на Дънинг-Крюгер: Самочувствието на глупака

Ефектът на Дънинг-Крюгер е вид когнитивно изкривяване, при което хората вярват, че са по-умни и по-способни, отколкото са в действителност. Те нямат уменията, необходими за разпознаване на собствената си некомпетентност. Състояние, което е често срещано в днешно...

Образование в чужбина – официална класация за 2021 година

Образование в чужбина – официална класация за 2021 година

Образование в чужбина - топ 10 места за обучение в класацията за 2021 г. Проучването е направено сред 2700 чуждестранни студенти. Повечето от тях са отговорили, че първо избират държавата и след това университета и съответно специалност. Класирането за обучение в...

Share This