Това ще промени живота ви

Послушайте експертите и…сърцето си

Някои хора изпитват удовлетворение само от това, че са спасили от клетка бездомно животно. Много често не осъзнават, че това не е достатъчно. За съжаление в такива случаи се оказва, че след краткия шанс, който е имало, кучето отново е изоставено. 

Затова не правете тази крачка, ако не сте готови да промените начина си на живот. Кучето се нуждае от много любов, грижи, допълнително ветеринарно внимание и обучение. Отделете време, достатъчно време, за да премислите всички варианти. Това не трябва да е импулсивно решение. 

Ако сте изпълнили тези съвети и сте готови да делите дивана, леглото и вниманието си с домашен любимец, преминете към следващата стъпка.

Копнеете да се върнете у дома и да ви посрещне щастливо махаща опашка. Това е страхотно, но преди да се разходите до приюта прочетете съветите на експертите. 

Преди да се влюбите в сладката муцунка си направете равносметка как живеете и какво искате от домашния любимец:

  • Искам ли приятел за игра и гушкане
  • Ще мога ли да променя ежедневието си
  • Мога ли да му осигуря два пъти на ден храна, прясна вода и разходки
  • Ще успея ли да го науча на хигиенни навици
  • Ще го обичам ли като член на семейството

Осъзнаването на основните нужди на вашия домашен любимец от здравни грижи е ключово преди да го приемете. Изберете ветеринар и направете поне една консултация предварително. Медицинските разходи може да са скъпи, затова е добре да имате ясна представа за цените. 

Осиновяването на куче ще ви донесе много радост и щастие в дома ви, но не очаквайте да изградите моментална връзка. Промяната стресира животните и е нормално да има по-различно поведение от това в приюта. Обичайно е кучето да се изнерви в началото. Бъдете търпеливи, наблюдавайте го, показвайте любов и то ще се успокои. Ако живеете в къща с двор вземете предпазни мерки, защото кучето още не е приело, че това е новият му дом и може да избяга.

Разходите   

Ежедневно трябва да осигурявате специална храна, съобразена с теглото и породата на кучето. Разхода за това варира между 40 и 100 лв. на месец. Това ще ви излезе безплатно, ако го храните с остатъците от вашата храна. Не го правете! 

Цените за общ клиничен преглед са около 15 лв., ваксина 30 лв. Що се отнася до изненадващите медицински сметки, които неизбежно ще изскочат е трудно да се каже каква сума ще похарчите. 

Най-важното  

Има много неща, които са свързани с планиране на кученце, но основното и най-приятно е : Давате щастлив и сигурен дом на домашен любимец и в замяна получавате безгранична любов.  

Вещицата от Уолстрийт – Хети Грийн

Вещицата от Уолстрийт – Хети Грийн

"Вещицата от Уолстрийт", Хенриета Хоуланд Хети Грийн е включена в "Световни рекорди на Гинес като "Най-големият скъперник в света" Богатството й е било на стойност 4 милиарда долара.    21 ноември 1834г.  - 3 юли 1916г. Ампутирали крака на сина й Нед, защото майка му...

Мерил Стрийп: Нали не смятате, че винаги съм щастлива?

Мерил Стрийп: Нали не смятате, че винаги съм щастлива?

Ако позволите... Няма такова понятие като най-добра актриса. Няма и понятие най-велика жива актриса. Аз съм в такова положение, че разполагам с вътрешна информация. И знам, че това е истина. Мерил Стрийп    Родена на 22 юни 1949г. в Ню Джърси, САЩ"Не съм щастлива...

Грижа за детските очи през лятната ваканция

Грижа за детските очи през лятната ваканция

Детските очи изискват сериозна грижа през цялата година, защото слънцето може да бъде опасно през всички сезони.  UV лъчението е възможно да увреди очите, както на децата, така и на възрастните, но малките са най-уязвими, защото не могат да се предпазват сами. Често...

Share This