Това ще промени живота ви

Послушайте експертите и…сърцето си

Някои хора изпитват удовлетворение само от това, че са спасили от клетка бездомно животно. Много често не осъзнават, че това не е достатъчно. За съжаление в такива случаи се оказва, че след краткия шанс, който е имало, кучето отново е изоставено. 

Затова не правете тази крачка, ако не сте готови да промените начина си на живот. Кучето се нуждае от много любов, грижи, допълнително ветеринарно внимание и обучение. Отделете време, достатъчно време, за да премислите всички варианти. Това не трябва да е импулсивно решение. 

Ако сте изпълнили тези съвети и сте готови да делите дивана, леглото и вниманието си с домашен любимец, преминете към следващата стъпка.

Копнеете да се върнете у дома и да ви посрещне щастливо махаща опашка. Това е страхотно, но преди да се разходите до приюта прочетете съветите на експертите. 

Преди да се влюбите в сладката муцунка си направете равносметка как живеете и какво искате от домашния любимец:

  • Искам ли приятел за игра и гушкане
  • Ще мога ли да променя ежедневието си
  • Мога ли да му осигуря два пъти на ден храна, прясна вода и разходки
  • Ще успея ли да го науча на хигиенни навици
  • Ще го обичам ли като член на семейството

Осъзнаването на основните нужди на вашия домашен любимец от здравни грижи е ключово преди да го приемете. Изберете ветеринар и направете поне една консултация предварително. Медицинските разходи може да са скъпи, затова е добре да имате ясна представа за цените. 

Осиновяването на куче ще ви донесе много радост и щастие в дома ви, но не очаквайте да изградите моментална връзка. Промяната стресира животните и е нормално да има по-различно поведение от това в приюта. Обичайно е кучето да се изнерви в началото. Бъдете търпеливи, наблюдавайте го, показвайте любов и то ще се успокои. Ако живеете в къща с двор вземете предпазни мерки, защото кучето още не е приело, че това е новият му дом и може да избяга.

Разходите   

Ежедневно трябва да осигурявате специална храна, съобразена с теглото и породата на кучето. Разхода за това варира между 40 и 100 лв. на месец. Това ще ви излезе безплатно, ако го храните с остатъците от вашата храна. Не го правете! 

Цените за общ клиничен преглед са около 15 лв., ваксина 30 лв. Що се отнася до изненадващите медицински сметки, които неизбежно ще изскочат е трудно да се каже каква сума ще похарчите. 

Най-важното  

Има много неща, които са свързани с планиране на кученце, но основното и най-приятно е : Давате щастлив и сигурен дом на домашен любимец и в замяна получавате безгранична любов.  

7 тайни стратегии за справяне с „трудните“ шефове

7 тайни стратегии за справяне с „трудните“ шефове

Труден шеф в професионалния живот си е мъчително изпитание. Ежедневните усилия да направите този човек щастлив докарва много стрес и разочарование на самите вас. Все пак има няколко тайни стратегии, с които може би ще успеете да намерите общ език с този злодей....

Хормон на щастието – как да стимулираме серотонин

Хормон на щастието – как да стимулираме серотонин

Хормон на щастието е регулатора на настроението и паметта, затова трябва да се стремим да повишим нивата му.  Какво е серотонин и какви са функциите му Серотонинът е невротрансмистер, синтезиран от нашето тяло или произведен директно от него, на нивото на стомашно -...

Кървене от носа при децата – причини и лечение

Кървене от носа при децата – причини и лечение

Кървенето от носа при деца, наричано още епистаксис, е много често срещана ситуация, която в повечето случаи не трябва да притеснява родителите. Въпреки че кръвта може да е много, това не е притеснително. Кървенето от носа рядко е признак за сериозен здравословен...

Share This