Напоследък се наблюдава инициатива, в която все повече марки се включват и опитват да допринесат за каузата да спасим планетата, като използват рециклирани материали за производство на продуктите си.

слънчеви очила от рециклирани рибарски мрежиСлънчеви очила

Karün е марка, която превръща отпадъците във възможности. Техните слънчеви очила са направени от рециклирана рибарска мрежа, събрана от местното население в Чилийска Патагония. Рамките са комбинирани с висококачествени лещи Zeiss, които имат 100% UVA и UVB защита, което ги прави отличен избор за всяко слънчево приключение.

Слънчевите очила се предлагат в широка гама цветове и стилове. Цените са от 99 € до 245 €. 

 

джапанки от рециклирана автомобилна гумаДжапанки

Повече от милиард гуми за коли и камиони се изхвърлят всяка година и това създава много големи проблеми. Отделят токсини и стават развъдници за комарите. Indosole спомага за намаляването на тази опасност и използва този отпадъчен продукт като изработва качествени и много издържливи джапанки. 

Моделът е направен изцяло от рециклирани материали – стари автомобилни гуми, без лепила и вредни химикали. Цената е 35 €.

 

 

плувни шорти от водорасли

Шорти от морски водорасли

Плувни шорти

Плувните шорти на Riz са направени от пластмасови бутилки и екологични мастила.  Разнообразие от десени и модели. Удобни за плуване, с бързосъхнеща материя.

От компанията предлагат опция да върнете старите си бански и да си купите от природосъобразните им продукти срещу отстъпка. 

Цената е 130 €.

 

 

 

бански костюм от рециклиран найлонБански костюми 

Британската марка Davy J използва найлон, изработен от 100% рециклирани рибарски мрежи. Стилни дизайни и разнообразие от цветове. Достатъчно устойчиви за скокове във вода и гмуркане. Предназначен е предимно за активни плувци, но в същото време и доста атрактивен за снимки край басейна.

Компанията насърчава клиентите си да им изпратят старите си бански костюми за рециклиране. Цената е 170 €. 

 

 

 

плажна хавлия от рециклирана пластмасаПлажна хавлия 

Екологичните плажни хавлии на Nomadix са направени от рециклирани пластмасови бутилки. Но в същото време те са изключително меки, супер абсорбиращи, бързосъхнещи и много здрави, което ги прави идеални за плаж, за къмпинг или за йога до басейна.  

Цената е около 40 €.

 

 

 

 

бамбукови сламкиБамбукови сламки 

Някои от вас може би са гледали видео в социалните мрежи с костенурка, която е изяла прекалено много сламки или се е задушила, защото сламката е влязла в носа й. Препоръчително е, вече да се отказвате от пластмасовите сламки за коктейлите си и да ги замените с напълно натурални и биоразградими бамбукови сламки за многократна употреба. 

На пазара вече се предлагат в различни размери. Цената за комплект от 4 бр. с четка за почистване е 10 лв.

 

 

 

Шампоан от органични съставки

Шампоан от морски водорасли, морска сол и лимон

Шампоан от водорасли

Шампоановите барове Lush са удобен начин да замените пластмасовите опаковки на обикновения пълен с вредни химикали шампоан, с такъв направен от органични съставки. В същото време ще ухаете страхотно.  Лесни са за използване и са много нежни както към косата, така и към природата. Имат голям избор от аромати.

Цена: 10 €

 

 

 

бамбукова четка за зъбиБамбукова четка за зъби

Повечето четки за зъби са направени от пластмаса, която не може да бъде рециклирана и в крайна се изхвърля и замърсява морета и океани. Далеч по-добра алтернатива е тази биоразградима бамбукова четка за зъби направена от 100% FSC – сертифициран бамбук. Дупчиците предотвратяват появата на мухъл. 

 

 

 

Източник: https://www.dailymail.co.uk

Декоративен скандинавски мъх – красива свежест от природата

Декоративен скандинавски мъх – красива свежест от природата

Интериорното озеленяване с натурален скандинавски мъх е истинска връзка с природата. Това естествено растение е защитен вид, което вирее в планински и горски райони в северния полярен кръг. Расте бавно, с около 0,5 см годишно. Предварителната обработка на...

8 неща, които прави тялото ни по време на сън

8 неща, които прави тялото ни по време на сън

Тялото се нуждае от адекватен сън всяка нощ, за да функционира правилно и да поддържа здравето ни. Идеалният случай е около 7-8 часа, през които се случват няколко неща с тялото и ума ни.  1. Температурата на тялото се понижава В отпуснато състояние, тялото не се...

Майонезата – най-вкусното и ефикасно лечение за косата

Майонезата – най-вкусното и ефикасно лечение за косата

Майонеза за коса наистина се оказва най-вкусното решение за красива и здрава коса. Включването й в процедурите за коса може да звучи странно за някои от вас, но истината е, че тя е безценна. Всички експерти по красота се кълнат в способността на майонезата да преви...

Кафето променя структурата на мозъка

Кафето променя структурата на мозъка

Кафето, консумирано ежедневно, може да промени обема на сивото вещество в мозъка, според ново проучване. Авторите на това изследване са установили, че консумацията на кофеин не оказва никакво влияние върху качеството на съня. Това изцяло противоречи на всеобщото...

Тъмни кръгове под очите – причини и средства за премахване

Тъмни кръгове под очите – причини и средства за премахване

Тъмни кръгове под очите са едно от най-мразените несъвършенства, особено от жените. Какви са причините и как да се справим? Тези тъмни петна правят погледа и външния вид уморен и скучен. Това е проблем, който засяга както жените, така и мъжете. Но могат да бъдат...

Красивите природни явления (Снимки)

Красивите природни явления (Снимки)

Има много красиви природни явления, някои добре познати, но има и такива, за които много малко хора са чували.  Подводни форми От много години учените са опитват да разберат какво е направило тези странни форми на морското дъно. Вече тайната е разгадана - творците са...

Share This