Напоследък се наблюдава инициатива, в която все повече марки се включват и опитват да допринесат за каузата да спасим планетата, като използват рециклирани материали за производство на продуктите си.

слънчеви очила от рециклирани рибарски мрежиСлънчеви очила

Karün е марка, която превръща отпадъците във възможности. Техните слънчеви очила са направени от рециклирана рибарска мрежа, събрана от местното население в Чилийска Патагония. Рамките са комбинирани с висококачествени лещи Zeiss, които имат 100% UVA и UVB защита, което ги прави отличен избор за всяко слънчево приключение.

Слънчевите очила се предлагат в широка гама цветове и стилове. Цените са от 99 € до 245 €. 

 

джапанки от рециклирана автомобилна гумаДжапанки

Повече от милиард гуми за коли и камиони се изхвърлят всяка година и това създава много големи проблеми. Отделят токсини и стават развъдници за комарите. Indosole спомага за намаляването на тази опасност и използва този отпадъчен продукт като изработва качествени и много издържливи джапанки. 

Моделът е направен изцяло от рециклирани материали – стари автомобилни гуми, без лепила и вредни химикали. Цената е 35 €.

 

 

плувни шорти от водорасли

Шорти от морски водорасли

Плувни шорти

Плувните шорти на Riz са направени от пластмасови бутилки и екологични мастила.  Разнообразие от десени и модели. Удобни за плуване, с бързосъхнеща материя.

От компанията предлагат опция да върнете старите си бански и да си купите от природосъобразните им продукти срещу отстъпка. 

Цената е 130 €.

 

 

 

бански костюм от рециклиран найлонБански костюми 

Британската марка Davy J използва найлон, изработен от 100% рециклирани рибарски мрежи. Стилни дизайни и разнообразие от цветове. Достатъчно устойчиви за скокове във вода и гмуркане. Предназначен е предимно за активни плувци, но в същото време и доста атрактивен за снимки край басейна.

Компанията насърчава клиентите си да им изпратят старите си бански костюми за рециклиране. Цената е 170 €. 

 

 

 

плажна хавлия от рециклирана пластмасаПлажна хавлия 

Екологичните плажни хавлии на Nomadix са направени от рециклирани пластмасови бутилки. Но в същото време те са изключително меки, супер абсорбиращи, бързосъхнещи и много здрави, което ги прави идеални за плаж, за къмпинг или за йога до басейна.  

Цената е около 40 €.

 

 

 

 

бамбукови сламкиБамбукови сламки 

Някои от вас може би са гледали видео в социалните мрежи с костенурка, която е изяла прекалено много сламки или се е задушила, защото сламката е влязла в носа й. Препоръчително е, вече да се отказвате от пластмасовите сламки за коктейлите си и да ги замените с напълно натурални и биоразградими бамбукови сламки за многократна употреба. 

На пазара вече се предлагат в различни размери. Цената за комплект от 4 бр. с четка за почистване е 10 лв.

 

 

 

Шампоан от органични съставки

Шампоан от морски водорасли, морска сол и лимон

Шампоан от водорасли

Шампоановите барове Lush са удобен начин да замените пластмасовите опаковки на обикновения пълен с вредни химикали шампоан, с такъв направен от органични съставки. В същото време ще ухаете страхотно.  Лесни са за използване и са много нежни както към косата, така и към природата. Имат голям избор от аромати.

Цена: 10 €

 

 

 

бамбукова четка за зъбиБамбукова четка за зъби

Повечето четки за зъби са направени от пластмаса, която не може да бъде рециклирана и в крайна се изхвърля и замърсява морета и океани. Далеч по-добра алтернатива е тази биоразградима бамбукова четка за зъби направена от 100% FSC – сертифициран бамбук. Дупчиците предотвратяват появата на мухъл. 

 

 

 

Източник: https://www.dailymail.co.uk

Рисунки на глухи ученици се превърнаха в уникална модна колекция

Рисунки на глухи ученици се превърнаха в уникална модна колекция

Главният редактор Джентиан Минга и модният дизайнер Мирела Нурс на албанско списание създадоха вдъхновяващ и специален моден проект.  Нурс превърна рисунките на глухи ученици от Тирана в красива модна колекция. Творбите на децата са отпечатани върху вълна и коприна,...

Лесна красота със сода за хляб

Лесна красота със сода за хляб

Содата за хляб, известна още като натриев бикарбонат, е едно многофункционално вещество. Използва се за печене, пиене и почистване. Но има много лесно и полезно приложение за косата, кожата и тялото.  1. Помага за лечение на акне, премахване на пъпки и черни точки...

Фестивалите по света – цветни и забавни

Фестивалите по света – цветни и забавни

Фестивалите по света са цветни и изпълнени с живот тържества, които сплотяват хората и предизвикват неповторими емоции. Денят на мъртвите, Мексико  Един привидно страшен фестивал може да бъде много весел, пъстър и забавен. Въз основа на древните вярвания Денят на...

Храни против стареене, които придават блясък и чистота на кожата.

Храни против стареене, които придават блясък и чистота на кожата.

Остаряването е естествен процес, който не трябва да ни плаши, а да го приемаме като красива част от живота. Някои ефекти от стареенето обаче могат да оставят неприятни спомени по отминалата младост - особено когато става дума за кожата на лицето. Щетите от свободните...

Знамената по света – история и символика

Знамената по света – история и символика

Знамената по света, цветовете и символите по тях са част от историята на всяка държава. Може да си мислите, че няма кой знае какво да се знае за знамената освен на коя държава принадлежат, но те могат да бъдат много по-сложни и интересни. Знамето на Непал е...

Интересни факти за модата и облеклото

Интересни факти за модата и облеклото

Интересни модни факти за нещо, което е старо почти колкото света има в изобилие. През вековете различни модни стилове идват и си отиват и след няколко години отново се завръщат в магазините. Някои хора изобщо не се съобразяват с модните закони и се обличат по свои...

Share This